Mapekisukarhut I oli Makien ja Pesukarhu-sudenpentulauman yhteinen retki Lökkiöllä 10.-12.4.2015. Perjantaina retki alkoi Merin, Jutan ja Viivin kauppareissulla, jonka jälkeen noin. 1830 saavuttiin Lökkiön ah-niin-ihanaan tuoksuun. Asetuttiin taloksi ja puhallettiin ilmapalloja. Riikan saapuessa seuraan alkoi lettujen paisto. Suolaisella ja makealla täytteellä tottakai! Iltasadun jälkeen unta ei tarvinnut enää odotella.  

PhotoGrid_1432580058546.jpg

Lauantaina aamulla syötiin maittava aamiainen; paahtoleipää, jugurttia ja muroja, jonka jälkeen pesukarhut saapuivat paikalle. Pesukarhujen opetellessa hieman ensiavun saloja Makit rakensivat maastopeliversion Kimblestä.

PhotoGrid_1432580115369.jpg

Tiukan Kimbleturnauksen jälkeen alkoi ruuan valmistus trangioilla. Viivin ja Jutan valvonnan alla valmistui herkullinen pääkallomuhennos ja Meri ja Riikka saivat sillä aikaa rakennettua yhteistoiminta-radan metsään.

PhotoGrid_1432579628741.jpg

Radalla oli erilaisia tehtäviä: ylityksiä, alituksia, pujottelua ja kiipeilyä. Yhteistuumin selvittiin radasta kunnialla, vaikka välillä haastetta toikin osalla näkökyvyn/puhekyvyn puuttuminen.

Seuraavaksi vuorossa olikin Makeilla Sirkus-suorituksista puujalkojen valmistus Merin opastuksella  ja Pesukarhuilla makkaratikkujen vuolemista Riikan avustuksella. Ennen iltapäivänuotiota testailtiin puujalkoja ja Makit maalailivat kaikille toinen toistaan hienompia kasvomaalauksia.

PhotoGrid_1428766723406.jpg

Iltapäivänuotiolla oli vuorossa makkaraa, grahamlihapiirakoita ja suklaabanaaneja, taikatemppuja, lauluja ja leikkejä.

PhotoGrid_1432579741478.jpg

Kuuden aikaan oli aika sudenpentujen lähteä kotia kohti ja Makeilla oli ohjelmassa saunan lämmitystä ja veden kantamista. Saunan lämmetessä valmistui iltapalaksi vielä pizzaa kana-ananas ja kinkku-ananas täytteillä. Saunan jälkeen olikin hyvä syödä massut täyteen, pelata hieman Hellapoliisia ja iltasadun saattelemana käydä unten maille.

Sunnuntaina uuden maittavan aamiaisen jälkeen alkoikin SIIVOUSURAKKA. Keräiltiin hyvin tehokkaasti viikonlopun aikana pitkin johtajiston huonetta levinneet tavarat kasaan ja ainakin suurin osa taisi löytää tiensä oikeisiin rinkkoihin ja laukkuihin. Ja klo. 1100 oli aika heittää viimeiset hyvästit Lökkiölle, seuraavan kerran Mapekisukarhut retkeilee Saparistolla.

Kiitos nam.

-Meri